top of page

GASTROPUB BETONY

Gastropub Betony on kolmen intohimoisen yrittäjän luoma kokonaisuus. Olemme rakkaudesta lajiin rakentaneet rennon olohuonekonseptin, jossa helposti viettää aikaa arjen kiireiden keskellä ja rentoutuu ystävien, hyvän juoman ja ruuan seurassa.​ Keskitymme erityisesti laadukkaisiin ja aitoihin raaka-aineisiin, joissa modernisuus ja pubiruoka kohtaavat. 

Omasta keittiöstä, aina itse tehtynä.

Intohimomme ovat myös laadukkaat juomat, joten valikoimastamme löydät laajan valikoiman oluita, kun myös viinejä, viskejä ja tietenkin cocktaileja. Tervetuloa nauttimaan kokonaisuudestamme

Betonyn uumeniin.

NIMI BETONY?

Betony on yrtti (Suomeksi Rohtopähkämö), joka kasvaa luonnossa suureksi osaksi Eurooppaa ja Englantia. Betony yrtillä on värikäs tausta ja kansantarujen mukaan yrttiä on käytetty noituutta ja pahoja henkiä vastaan. Aikoinaan kirkkojen pihat kukkivat runsaasti Betonysta, ja uskomus oli, että yrtti karkottaisi pahoja henkiä.

Betony yrttiä on myös käytetty yrttiterapiassa moneenkin eri vaivaan ja siitä voi myös tehdä teetä. Yrtin on uskottu olevan myös ”cure for drunkenness”. Aikoinaan amerikkalainen lääkäri Richard E. Banks on sanonut – "Eat betony and you cannot be drunken that day."

Betony kukka.jpg
bottom of page